Når jeg instruerer musikere og artister i sceneferdigheter, er det siste jeg vil å gjøre dem til identiske sceneroboter.

 

For litt siden så jeg en merkelig animasjonsfilm, Anomalisa, om en deprimert motivasjonscoach som holdt på å gå fra forstanden. Alle rundt ham så og hørtes like ut – samme utseende, samme stemme, i baren, på flyet, på hotellet. Monotont, livløst, kjedelig. Et klaustrofobisk og marerittaktig sted. Ikke rart han holdt på å bli gal!

Sceneferdighetene er et verktøy som hjelper deg å uttrykke mer av deg selv og ditt personlige særpreg på scena.

 

Ta vare på særpreget ditt!

Bare du er du, og bare jeg er meg. Det er det som gjør verden til et spennende og vakkert sted, synes jeg. Variasjon, mangfold, personlighet, mylder av uttrykk.

Jeg er opptatt av å få fram hver enkelt musikers unike stil og personlighet på scena. At de gjør formidlingsteknikkene til sine egne, at det blir en del av dem – naturlig. At de bruker sceneferdighetene på sin måte, som et verktøy som hjelper dem å uttrykke mer av seg selv og sitt personlige særpreg.

Hvordan utvikle personlig stil på scena?

For å mestre instrumentet ditt begynner du ofte med å øve skalaer. Og å etterligne teknikken og stilen til musikere du ser opp til. Etterhvert som du behersker instrumentet ditt bedre og bedre, kan du utvikle din egen stil, som folk vil kjenne igjen som DEG.

På samme måte vil du utvikle din egen visuelle stil på scena – din egen måte å kommunisere med publikum på – etterhvert som du behersker formidlingsteknikkene bedre og bedre. Først lærer du deg basics, øver og terper til det sitter. Når du får det under huden og mestrer det, vil du utvikle din egen personlige stil.

Å bli bedre på å formidle musikken visuelt fra scenen, er den beste investeringen du kan gjøre.

 

Ikke la frykt stoppe deg

Ikke la være å bruke formidlingsteknikker, bare fordi du er redd for å være en copycat og bli en scenerobot. Du lar vel ikke være å bruke mikrofon, bare fordi en annen artist du ikke vil ligne på også bruker mikrofon? Formidlingsteknikkene er verktøy – DU former stilen.

Å bli bedre på å formidle musikken visuelt fra scenen er den ene investeringen i liveshowet som gir størst uttelling – mer kontakt med publikum, mer respons, mer engasjement, økt inntekt.

 

Gi publikum mer av DEG

Vis publikum mer av DEG, ditt uttrykk og din musikk – som bare DU kan gi dem. Ta vare på særpreget ditt, og forsterk det som er unikt for DEG. Det siste verden trenger er en masseprodusert artist-kopi.

Og når du er klar for å gi publikum bakoversveis med en gjennomarbeidet og helhetlig konsertopplevelse, er jeg her for å hjelpe deg!

Jeg lærer deg sceneferdighetene som gjør at du «connecter» med publikum, og hjelper deg å bygge opp og «designe» konserten slik at den utstråler DEG, og griper tak i publikum. En-til-en-instruksjonen foregår på øvingsscena mi i Trondheim, i ditt øvingslokale, eller over Skype.
  

av Kaja Marie Berta Sofie Løvdal
Sceneinstruktør og konsertdesigner

Flere artikler

3 tips til hvordan korsangere går opp og ned på scena

3 tips til hvordan korsangere går opp og ned på scena

Før koret i det hele tatt har åpnet munnen for å synge, har publikum gjort seg opp en mening – bare basert på måten de går inn på scena. Her er tre tips til hvordan dere kan gi et godt inntrykk – fra starten av!

Konsertforestillinga «En reise mot håp»

Konsertforestillinga «En reise mot håp»

Noen ganger får jeg lov til å jobbe med prosjekter som virkelig setter seg. Som etterlater spor – hos meg, og hos publikum. Konsertforestillinga «En reise mot håp» er et sånt prosjekt, som jeg blir glad, stolt og takknemlig av å tenke på.   Forestillinga...

Hva slags låter bør du starte konserten med?

Konserten er i gang, du spiller musikken din, og føler at den tar tak i deg. Men av en eller annen grunn tar den ikke helt tak i publikum, du når ikke helt gjennom. Hvordan bør du starte konserten for å få publikum om bord?

Ikke bruk opp kruttet på første låt

Du står backstage og smugkikker ut i rommet der publikum småprater mens de venter på at konserten skal begynne. Bakerst i rommet står noen viktige folk i bransjen som du har invitert. Dette er sjansen dere har venta på, nå skal dere virkelig vise dem hva dere er gode for!

Få publikum i god stemning med god holdning

Holdinga di – hvordan du bærer kroppen din – sier mye om deg. På få sekunder styrer den hvordan andre oppfatter deg. Den forteller hvordan du føler deg og hva du tenker. Og som musiker på scena er den med på å sette stemninga i rommet.

Vis folkeskikk på scena

Å formidle musikk handler om kommunikasjon. Om å få kontakt med et annet menneske. Ønsker du større publikum og flere fans? – Vær høflig på scena!

Pin It on Pinterest

Share This