Hei!

 

Jeg heter Kaja, og jobber som konsertdesigner og scenecoach. Slik regissører jobber med skuespillere og tar vare på helheten, jobber jeg med musikere og konserter.

 

Jeg hjelper deg som er musiker/artist å skape attraktive og minneverdige konserter, få en tydeligere merkevare med mer gjennomslagskraft, og å kommunisere bedre med publikum med en trygg tilstedeværelse på scena. Dette fører til at flere vil booke deg, du får flere fans og selger mer plater, billetter og merch. Dvs. hjelper deg å nå flere med musikken din, tjene mer penger og bli en større artist!

 

Det jeg gjør er en blanding av erfaring, kunnskap og personlig interesse. Når jeg regisserer konserter tenker jeg ut ifra hvordan publikum opplever musikken. Jeg har estetisk og visuell faglige kompetanse som gjør at jeg ser, og klarer å sette fingeren på hva som skal til. Og jeg har musikkforståelsen i grunn. Min kobling mellom det visuelle og musikalske har alltid vært sterk.

 

Musikk har jeg holdt på med så lenge jeg kan huske. Pianotimer fra jeg var fem år gammel, og sang siden jeg var sju. Formelt sett er jeg utdannet designer fra Estetisk avdeling ved Høgskolen i Oslo, med fordypning i klesdesign og mote. Design-utdannelsen startet nemlig som et friår fra musikken. Etter utdannelsen jobbet jeg også med scenografi og rekvisitter i TV-produksjon og webdesign, før jeg fant ut at jeg savnet å holde på med musikken.

 

BertaSofie Konsertdesign startet med å hjelpe mine musikervenner med den visuelle delen av konsertene deres. Mest av alt regi, men også lyssetting, sceneantrekk, scenografi og plakat. Nå jobber jeg med dette profesjonelt.

 

Artistene jeg har jobbet med har funnet og forsterket sitt unike uttrykk, blitt tryggere og mer seg selv på scena, og fått et mer entusiastisk publikum. Jeg har holdt «Bli bedre på scena»-foredrag om sceneferdigheter for blant annet Trondheim Calling, UKM og Rogaland Sangerforum, og vært nominert til NTNUs musikknæringspris. Jeg har også erfaring fra andre deler av musikkbransjen som tidligere styreleder i Trondheim Jazzforum og styremedlem i Dokkhuset Scene.

 

Når jeg ikke regisserer konserter liker jeg å oppleve vakker og storslagen natur, og blir ekstra entusiastisk hvis det kommer en heftig lyn- og tordenstorm. En perfekt morgen tilbringer jeg i ro og stillhet sammen med en kopp indisk te: med melk, masse krydder og ingefær.

 

Jeg vil gjerne hjelpe deg å finne ditt unike sceneuttrykk, som oser av DEG. Lær mer om konsertdesign her.

 

Dette sier andre om Kaja og BertaSofie konsertdesign:

 

 

Svært inspirerende

BertaSofie Konsertdesign anbefales for alle artister, musikere, band og konsertarrangerer som ønsker en profesjonell instruktør, veileder og designer for all scenekunst. Kajas faglige innsikt og væremåte gjør at det er svært inspirerende å jobbe med henne.

Tor Ivar Hals

Gitarist

“Mitt tips til alle band: Ring Kaja!»

Mitt tips til alle band når de setter seg ned for å planlegge et prosjekt, er å inkludere en post i budsjettet som skal gå til profesjonell hjelp for å få en best mulig live-opptreden – og så ringe Kaja! Kaja er den eneste jeg vet om i Norge som spesialiserer seg på dette, og du kan stole på at hun vet hva hun driver med.

Rebekka Louise Knotten

Project Manager for Artist Services Norway, Deft Artists

Å formidle det jeg har på hjertet har blitt mye enklere

Etter å ha jobbet med Kaja i BertaSofie konsertdesign har jeg blitt enormt mye tryggere på scenen. Å bevege meg på scenen, ha blikkontakt med publikum og virkelig formidle det jeg har på hjertet, har blitt mye enklere for meg. Det er gøy og spennende. Er uendelig takknemlig for den hjelpen jeg har fått!

Marit Louise Barlaup

Tekstforfatter, låtskriver, sanger og foredragsholder, En reise mot håp

Hvordan kan ditt sceneuttrykk bli enda bedre?

Lær mer om konsertdesign og scenecoaching her

Pin It on Pinterest

Share This