Referanser

Les hva vokalister, korsangere og dirigenter sier om Kaja:

 

Konkrete teknikker vi har brukt hver eneste øvelse siden!

Etter arbeidet med Kaja har koret fått noen helt konkrete teknikker for arbeid med formidling, energi og musikalsk fellesskap, som vi har brukt på hver eneste øvelse siden!

Hanna Skjønhaug

Dirigent, Korissa

Dette vil alle kor ha utbytte av!

Hvis du vurderer å engasjere Kaja til ditt kor vil jeg bare si: “Ikke nøl – dette vil alle kor ha utbytte av!”

Kaja er kunnskapsrik, engasjerende og positiv, og evner å løfte frem både kor og enkeltsangere.

Å jobbe med Kaja har vært nyskapende for oss. Vi har blitt mer samstemt i uttrykk og innlevelse når vi synger, og bedre på å holde på publikums interesse gjennom en hel konsert. Publikum som har fulgt oss over flere år sier: «Det skjer noe på scenen hele tiden» og «Vi føler vi ble sett og inkludert som publikum.»

En av utfordringene i koret var at vi hadde noen «ledestjerner» som mange hvilte seg på. Kaja jobbet spesielt med at hver enkelt måtte stå frem og ta ansvar. En del av oss var nok litt ubekvemme i starten med å være synlige, men dette endret seg fort. Vi fikk en større trygghet i sangerrollen og i det å «ta scenen». Det førte også til at vi fikk et mye bedre lydbilde i koret.

Vi kommer helt sikkert til å bruke Kaja ved flere fremtidige sangprosjekter!

Jomar Gomo

Korsanger

Utrolig nyttig for sanggrupper

Et utrolig nyttig kurs for sanggrupper som ønsker å bli enda tryggere på scenen og enda flinkere til å formidle. Anbefales på det varmeste!

Ellen Synnøve Skilbred

Trondheim Soul Teens

Hun pusher oss akkurat nok, på de rette stedene

Jeg anbefaler absolutt sceneinstruksjon med Kaja – hun vet hva hun holder på med!

I tillegg til at hun kan faget sitt, er hun god på å se hvem hver enkelt i koret er og hvor langt de kan tøyes. Hun pusher oss akkurat nok, og på de rette stedene. Hun forstår at ikke alle er like komfortable med det å gi av seg selv, samtidig som hun også klarer å «bremse» de som tar det ut litt mye. Jeg liker også godt måten Kaja forklarer på, og måten hun klarer å få med alle.

Koret vårt hadde behov for å jobbe med hvordan vi framstår på scenen, både som enkeltpersoner og som gruppe. Vi har alltid visst at vi må prøve å se glade ut, og ofte fått påminnelser om det fra dirigent, men ikke jobbet bevisst med det. Gjennom samarbeidet med Kaja fikk vi en verktøykasse med enkle grep som alle kan bruke, og som gjør oss bedre på scenen.

Det ble en veldig tydelig forskjell fra de første øvelsene, og til sluttresultatet. Alle endte opp med å gi mer av seg selv, noe vi fikk mange gode tilbakemeldinger om fra publikum.

De som vurderer å bruke Kaja, bør absolutt gjøre det!

Tone Merethe Aunan

Leder, CORLEX

Anbefaler på det sterkeste et samarbeid med Kaja!

Kaja har lært meg som korsanger å være tryggere på scenen, og formidle på en annen måte. Hun har gitt oss enkle verktøy for å bli tryggere og tydeligere i hva vi ønsker å vise publikum. Kaja er positiv og veldig tilstede når hun instruerer, og hennes kunnskap og oversikt er fantastisk. Timene sammen med Kaja har vært krevende, og jeg har vært en del utenfor min komfortsone, men resultatet har vært utvikling og læring!

May-Lis Brovold

Korsanger

Er du i tvil om dette er noe for deg og ditt kor? Det skal du ikke være!

Gjennom workshopen med Kaja ble vi bevisste på blikkontakt med publikum, kroppsholdning og hvordan vi kunne endre posisjoner for å fange publikums oppmerksomhet og gjøre konserten mer spennende for dem. I tillegg var det svært nyttig å få innspill på hvordan man kan bygge opp en konsert, slik som rekkefølge på sangene, overganger, introduksjoner og avslutning på sangene.

Alt dette ga oss ny inspirasjon som vi tok med oss til våre konserter, og gjorde oss mer bevisste på hvordan vi formidler musikken.

Thomas Hinna

Styreleder, Stavanger Vocalensemble

Jeg har fått et helt nytt syn på hva jeg gjør på ei scene. Tusen takk!

Øystein Barlaup

Vokalist

Go for it! Dette gir uttelling hos publikum!

Før workshopen med Kaja hadde de forskjellige sangerne i koret vårt svært varierende styrke og intensitet i uttrykk og formidling. Vi manglet forståelse for hvordan vi opplevdes fra publikums side.

Etter å ha jobbet med Kaja har koret vårt blitt mer samstemt i uttrykket. Vi fikk se med egne øyne hvordan uttrykket hos hver enkelt sanger påvirker helhetsuttrykket til koret. Sangerne har fått økt selvtillit, og større bevissthet rundt egen formidlingsevne.

I forkant var jeg bekymret for at workshopen ikke ville fenge hele koret – det er jo en relativt stor gruppe å engasjere. Men til alle som vurderer å jobbe med Kaja vil jeg si: Go for it! Dette gir uttelling hos publikum!

Anita Abtahi

Leder, Korissa

Løftet numrene til helt nye høyder!

Jeg vil absolutt anbefale Kaja og workshopen “Bli bedre på scena” til alle som skal sette opp en forestilling med artister, musikere eller band. Kaja er en flott dame med herlig personlighet og glimt i øyet, som er rik på kunnskap og har en god pedagogisk måte å arbeide på.

På kort tid klarte hun å endre deltagernes væremåte på scenen – en endring som var såpass stor at den løftet numrene deres til helt nye høyder!

Kaja lærer oss enkle verktøy som lett kan brukes av både voksen og ung i en stressende situasjon, som det å stå på scenen mange ganger kan være. Den eneste bakdelen med kurset er tidsklemma, for vi vil ha mere! ☺

Geir Ove Brøndbo Hammer

Sangpedagog og UKM-kontakt, Høylandet

Tydelighet og ros i god kombinasjon

Å jobber med BertaSofie Konsertdesign var en artig og ny opplevelse. Jeg opplevde at hun var veldig dyktig og strukturert, og tenkte veldig helhetlig om hele konsertprosjektet. Hun ledet øvelsene på en trygg, god og tydelig måte. Øvelsene var gjennomtenkt og godt planlagt, og ble derfor veldig effektive. Hun hadde en fin kombinasjon av å være både tydelig på hva vi burde jobbe videre med og tydelig på å gi ros når ting satt og fungerte bra.

Grete Storbæk Eriksen

Sanger

Å formidle det jeg har på hjertet har blitt mye enklere

Etter å ha jobbet med Kaja i BertaSofie konsertdesign har jeg blitt enormt mye tryggere på scenen. Å bevege meg på scenen, ha blikkontakt med publikum og virkelig formidle det jeg har på hjertet, har blitt mye enklere for meg. Det er gøy og spennende. Er uendelig takknemlig for den hjelpen jeg har fått!

Marit Louise Grønvik

Foredragsholder, sanger, låtskriver og tekstforfatter

Det jeg liker best med å jobbe med Kaja er at hun har peiling

Sceneinstruksjons-øktene med Kaja har hjulpet meg å tenke større om meg selv som artist, og gitt meg innsikt i hvor stor påvirkningskraft jeg har på publikum som leder av mine egne konserter. Det har gitt meg større trygghet og mer guts, og gjort at jeg har kunnet utforske nye ting ved meg selv og musikken.

Mer enn å ha gitt meg et annet uttrykk på scenen, har konsertdesign hjulpet meg å bli mer komfortabel med mitt eget. Det handler først og fremst å ta utgangspunkt i det som allerede ligger der, og gjøre det enda bedre.

Til de som vurderer å jobbe med Kaja vil jeg absolutt anbefale å prøve det ut!

Siri Helene Erland

Låtskriver, sanger og artist

Hjulpet meg å bli tryggere på scena

BertaSofie har hjulpet meg å bli tryggere på scena. Veiledning rundt hvordan man oppfattes av publikum har vært noe av det mest givende. Jeg har hatt noen aha-opplevelser.

Gunnhild Hasund

Sangpedagog, vokalist og låtskriver

Jeg har forbedret meg visuelt, verbalt og musikalsk

Samarbeidet med BertaSofie har forbedret meg visuelt, verbalt og musikalsk. Jeg har blitt bevisst på hva jeg skal gjøre og ikke gjøre på scenen, for eksempel på hvordan jeg kan bruke blikk for å kommunisere med publikum.

Maja Svisdahl

Visesanger og låtskriver

Pin It on Pinterest

Share This