Vil UKM-deltagerne dine ha «det lille ekstra» på scena?

Slik er workshopen «Bli bedre på scena»

Workshopen «Bli bedre på scena» hjelper UKM-deltagerne dine å forberede seg på å opptre. De får større ro og trygghet, og en mer profesjonell tilnærming til det å stå på scena og fremføre.

Det gjør at opplevelsen blir bedre for dem selv – men også for publikum.

Bestill workshop eller sjekk om datoen som passer best for deg er ledig, for å gi UKM-deltagerne dine mer trygghet, tilstedeværelse og utstråling på scena.

Dette er noe av det vi jobber med på workshopen:

 • Hvordan takle sceneskrekk og nervøsitet
 • Hvordan være avslappa og naturlig på scena
 • Kroppsspråk og blikkontakt
 • Plassering og bevegelse på scena
 • Kontakt med publikum
 • Fange oppmerksomheten til publikum
 • Formidle stemning eller budskap i musikken

Løftet numrene til helt nye høyder!

Jeg vil absolutt anbefale Kaja og workshopen “Bli bedre på scena” til alle som skal sette opp en forestilling med artister, musikere eller band. Kaja er en flott dame med herlig personlighet og glimt i øyet, som er rik på kunnskap og har en god pedagogisk måte å arbeide på.

På kort tid klarte hun å endre deltagernes væremåte på scenen – en endring som var såpass stor at den løftet numrene deres til helt nye høyder!

Kaja lærer oss enkle verktøy som lett kan brukes av både voksen og ung i en stressende situasjon, som det å stå på scenen mange ganger kan være. Den eneste bakdelen med kurset er tidsklemma, for vi vil ha mere!

Geir Ove Brøndbo Hammer

Sangpedagog og UKM-kontakt, Høylandet

Alternativer og priser

Modellen jeg bruker oftest er en ca 3-timers fellesworkshop. Den starter med en presentasjon med innføring i sceneferdigheter – hva det er, hvorfor det er viktig, etc., med slides og projektor for å illustrere. Deretter er det en mer praktisk del, som en masterclass, der jeg får noen av deltagerne opp på scena og jobber med dem slik jeg ville gjort 1-til-1, med innspill, tips og justeringer, mens resten av deltagerne ser på.

Under er prisliste for både fellesworkshop og individuell veiledning.

Helgedager (fre-søn) koster litt mer enn ukedager (man-tor).

 

Fellesseminar/workshop:

Jeg har litt forskjellige lengder og priser på seminar/workshop i plenum. 

 • 1 time: kr 3 200,-  ( Helg: kr 4 300,-)
 • 2 timer: kr 5 300,- (Helg: kr 6 900,-)
 • Halv dag (3-4 t): kr 8 500,- ( Helg: kr 10 700,-)
 • Hel dag (7-8 t): kr 16 000,- ( Helg: kr 18 600,-)

1-til-1-instruksjon

Dersom jeg jobber 1-til-1 med enkeltinnslag i enerom er det en lavere pris.

 • 2 timer: kr 3 200,- ( Helg: kr 4 300,-)
 • Halv dag (3-4 t): kr 5 300,- ( Helg: kr 6 900,-)
 • 5-6 t: 7 500,- ( Helg: kr 9 000,-)
 • Hel dag (7-8 t): kr 8 500,- ( Helg: kr 10 700-,)

Fellesseminar + 1-til-1-instruksjon

Det er også mulig å gjøre en kombinasjon av felles-workshop og individuell jobbing. F.eks. at vi starter med en 2-timers seminar for alle deltagerne, for deretter å jobbe individuelt med enkeltinnslagene.

Priseksempel:
   Fellesworkshop, 2 t:    kr 5 000,-
+ 1-til-1-instruksjon, 6 t: kr 7 000,-
=                      Total: 8 t: kr 12 000,-

 

Reise og opphold kommer i tillegg.

Hvor var denne Kaja da jeg ville bli rockestjerne?

Det var enkelt å se hvem av deltagerne som hadde vært på kurs med Kaja: De hadde jevnt over en proffere, roligere og mye mer fokusert adferd før de skulle på scenen. Fra ungdommene fikk jeg unisone tilbakemeldinger om at de gjerne vil ha mer av akkurat dette!

Thor Einar Isaksen

Ung Kultur / Rockeriet / UKM Kristiansand

Hvem er jeg?

Jeg heter Kaja Marie Berta Sofie Løvdal – men du kan bare kalle meg Kaja! ;)

Jeg jobber som sceneinstruktør og konsert-regissør med base i Trondheim, og veileder sangere, kor, musikere og artister i hvordan de bruker blikkontakt, kroppsspråk og scene for å kommunisere med publikum. Jeg har holdt «Bli bedre på scena»-kurs for blant annet Trondheim Calling, Tempo og Jazzfest Ung, og elsker å hjelpe unge musikere å by på seg selv og skape WOW-opplevelser for publikum.

Ting du kanskje lurer på:

Hvor mange kan delta på workshopen?
Det er helt opp til dere! Jeg har hatt alt fra 6 til rundt 200 deltagere på workshopen, og det fungerer bra begge deler. Dynamikken i rommet blir selvsagt litt forskjellig, men bra på hver sin måte :)
Hvor lenge varer workshopen?

Jeg har litt forskjellige lengder og varianter av workshopen, alt etter behov, men den vanligste er 3-4 timers workshop i plenum. Se oversikt over priser og kurslengder over.

Hvilken aldersgruppe passer det for?

Alder på kursdeltagerne har variert, de fleste er i UKM-alder: ca 13-20 år. Men jeg har også hatt deltagere ned i 8-9 år, og det har gått helt fint. Vi tilpasser workshopen slik at det passer for de deltagerne som er der.

Er dette kun for musikere, eller kan dansere og konferansierer også være med?
Jeg jobber først og fremst med musikere og framføring av musikk – det er det som er mitt spesialfelt. Men jeg har hatt både dansere, konferansierer og skuespillere på kursene mine, som sier de har fått masse utbytte av det. Mange av teknikkene vi jobber med kan også brukes når du framfører andre ting enn musikk :)
Når er det lurt å ha workshop?

Noen velger å ha workshop samme dag eller dagen før UKM-mønstringa. Det er gjerne de som rigger til en stor scene og vil at deltagerne skal få øve seg på akkurat den scena de skal ha forestillinga på, med full pakke lyd og lys. Andre arrangerer workshop en uke eller to i forveien – fordelen med det er at deltagerne får tid til å øve på teknikkene de lærer på workshopen. Så det er opp til deg – hva du tror er best for akkurat dine deltagere! :)

Hva trengs av utstyr?

For å holde workshop/seminar i plenum trenger vi:

 • Projektor og lerret til presentasjon
 • PA og backline hvis innslagene vi skal jobbe med trenger det (hvis innslagene er akustiske kan vi jobbe akustisk)
 • Dersom vi bruker lydanlegg: egen mikrofon jeg kan bruke til instruksjon
 • Instrumenter, playback-track, evt. annet deltagerne som skal få veiledning trenger til framføringa
Hva slags rom trenger vi til workshopen?

Det er fint å ha et rom med scene, slik at ungdommene får kjenne litt på nervene og øve seg på det å stå på scena. Det kan være rommet eller salen der mønstringa skal holdes, et klubblokale, kinosal, samfunnshus, osv. Hvis du ikke har et scenerom går det fint an å bruke et klasserom eller lignende, der vi bare markerer scene-området med tape på gulvet. Det viktigste er at rommet er stort nok til at vi kan simulere et publikumsområde.

Teori-biten med presentasjon og praksis-biten med demonstrasjon på scenen kan være i to forskjellige rom, eller i samme rom. Ettersom hva som fungerer best for dere.

Jeg har flere spørsmål...

Send meg en e-post på kaja@bertasofie.no eller ring meg på 97573369, så skal jeg svare så godt jeg kan på det du lurer på :)

Tydelig forskjell i sceneopptreden

En veldig fin workshop, og mange positive tilbakemeldinger i etterkant. Dette er helt klart noe vi må fortsette å ha fokus på fremover – vi vil gjerne ha Kaja tilbake!

Det var en ganske tydelig forskjell i sceneopptreden på UKM på de som hadde deltatt på workshopen og de som ikke hadde det. De var friere på scenen, og det var mindre famling med genserermer og klamring til mikrofonstativ.

Innledningen til workshopen ga alle en god gjennomgang av hva det er lurt å tenke på, og hvilke hensyn man bør ta fra scenen. Det var mange punkter jeg tror musikere generelt, uansett alder eller nivå, har godt av å bli minnet på!

Anne Grete Nyseter

Indre Fosen kulturskole

Pin It on Pinterest